woensdag, januari 19, 2005

Faro & Portimao

Ola!!

Vandaag mijn eerste IF-navigatievlucht gehad. Van Evora, via Faro naar Portimao. Samen met een instructeur en Fabian. Afgesproken was dat ik de heenweg zou doen en Fabian de terugweg. In de ochtend met zijn tweeën de vlucht voorbereid, navigatieplan gemaakt, mass & balance, flightplans en de approaches bestudeerd. Normaal komen we tijdens trainingsvluchten niet boven de 5000 voet. Vandaag zijn we tot 8000 voet geklommen. Van Evora naar Faro is ongeveer 45 minuten vliegen. Vervolgens op Faro een VOR/DME approach gevlogen. Ging best aardig.

Na de missed approach richting portimao gevlogen. Langs de portugese zuidkust op. Echt heel mooi om dat weer te zien, en het weer zat erg mee. Zo'n 20 graden en we konden wel 50 kilometer voor ons uitkijken. Na de landing op Portimao (zie fimpje) is het toestel getankt, hebben we even wat gedronken en de nodige stempels bemachtigd waren de rollen omgedraaid.



Fabian vloog terug richting Faro voor een ILS approach en daarna door naar Evora. Na zo'n 3 uurtjes waren we weer terug op Evora. Echt leuk om weer eens een navigatievlucht te doen, en helemaal gaaf dat je het volledig op je instrumenten doet, dus niet naar buiten kijken om te kijken waar je zit.
Hopelijk de komende weken weer veel vliegen.
Hier nog wat filmpjes:
180 graden view
Faro
VOR/DME approach Faro
Landing Portimao

Groetjes
Jeroen

Geen opmerkingen: